Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

"Πέστε να' ρθουν ψυχολόγοι, είναι σοβαροί οι λόγοι"!

Η είδηση (από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 15-11-2010):

Έναν «δείκτη ευτυχίας» πρόκειται να δημιουργήσει η βρετανική κυβέρνηση για να αξιολογεί την ψυχολογική και σωματική ευφορία του πληθυσμού, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».

Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, πρόκειται να ζητήσει από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής να καταρτίσει ένα μηχανισμό για να καταμετράται η «γενική ευδαιμονία». Στόχος είναι να προσφέρεται μία σειρά από νέα δεδομένα, η οποία θα αξιολογεί την ψυχολογική και σωματική ευφορία του πληθυσμού σε όλη τη Βρετανία. Θεωρείται πως ο Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμεί να υπολογίζει τον δείκτη αυτό για τις μελλοντικές του αποφάσεις!

Ο Καναδάς εξετάζει την πιθανότητα να εισάγει παρόμοια πρωτοβουλία, ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, είχε ανακοινώσει το 2009 την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τον δείκτη ευτυχίας των Γάλλων ως ένδειξη ανάπτυξης.

Το δικό μου σχόλιο:

Χμμμμμμ, μάλιστα! Λοιπόν, αυτό που έχω να πω είναι πως ελπίζω να μη βρεθεί κανένας δικός μας (Ρωμιός ντε!) καρεκλοκένταυρος που να σκεφτεί ότι θα είναι καλή ιδέα να γίνει κάτι ανάλογο και στην Ψωροκώσταινα! Γιατί; Τι γιατί; Δηλαδή ποιαν ευτυχία και ποιαν ευδαιμονία του πληθυσμού να μετρήσει αυτός ο ρημαδιασμένος δείκτης; Μιλάμε ότι υπάρχει κίνδυνος σοβαρός (δηλαδή τι κίνδυνος, ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ υπάρχει!) να σπάσει ο δείκτης το πάτωμα και να την κάνει για τους από κάτω ορόφους, να δούμε σκηνές με επιστήμονες που θα σκίζουν τα ρούχα τους και τα πτυχία τους, να δούμε ολόκληρους κλάδους της επιστήμης να αυτοκαταργούνται μετά την ελληνική εμπειρία που θα έχουν, να γίνεται ειδικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μας στείλουν από το εξωτερικό ψυχολόγους, ψυχιάτρους και λοιπούς επαγγελματίες, να επιστρέφει η Αμερικάνικη Βοήθεια, να μετατρέπεται η Ελλάδα σε ένα απέραντο φρενοκομείο (βρε, κάτι μου θυμίζει αυτό!) κι άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός!!!

Διότι ο ελληνικός λαός, ΠΡΑΓΜΑΤΙ υπήρξε ευτυχισμένος λαός, αλλά αυτό ήταν last year, γλυκά μου παιδιά! Τότε που όλοι στην Ευρώπη έλεγαν μεταξύ τους (κατά δική τους, ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ, δήλωση…) ότι σύντομα θα μας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι, ενόσω εμείς παίζαμε αμέριμνοι τσιγκολελέτα! Τότε και να χαρούμε ξέραμε και να κάνουμε όνειρα μπορούσαμε και να σχεδιάσουμε την πραγματοποίηση των ονείρων μας ήμασταν ικανοί…

Τώρα, αν επιχειρήσει να μετρήσει κανείς εδώ τον δείκτη ευτυχίας του πληθυσμού, θα είναι σαν να προσπαθεί να δει με τηλεσκόπιο πόσα Κινεζάκια τρέχουν στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη! Γι αυτό σου λέω, άστο να πάει στην ευχή! Μετρήστε στη Μ. Βρετανία, στον Καναδά, στη Γαλλία, στο Μπουτάν, στο Τόγκο, στο Λεσότο-Σουαζιλάνδη, στη Δυτική Σαχάρα, στις Ολλανδικές Αντίλλες, στο Θιβέτ, όπου θέλετε τέλος πάντων, βρε παιδί μου, αλλά αυτό με την Ελλάδα ξεχάστε το! Γιατί αν μας βγάλουν ΟΛΟΥΣ μανιοκαταθλιπτικούς, τι σας φταίω σ’ αυτήν την ηλικία να βρεθώ ξαφνικά σε δωμάτιο με καπιτονέ τοίχους, φορώντας ζουρλομανδύα; E;
 

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή το μόνο θέμα θα είναι μη διαγνωστείς και βρεθείς ανάμεσα σε καπιτονέ τοίχους, ενώ αν κυκλοφορείς έξω είναι καλύτερα? Κι εσύ και όλοι μας. Ετσι όπως είναι καλύτερα να μπούμε μέσα, δωρεάν περίθαλψη, δωρεάν φαγάκι, τι άλλο θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή