Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Μήτσος ο χάκερ...

Το δημοσίευμα από το www.in.gr (31-5-2011):

Τον επόμενο μήνα, το αμερικανικό Πεντάγωνο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη στρατηγική του όσον αφορά τον ηλεκτρονικό πόλεμο, σύμφωνα με την οποία οι σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις θα θεωρούνται πράξεις πολέμου που επιδέχονται στρατιωτικά αντίποινα, γράφει την Τρίτη η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Lockheed Martin, του μεγαλύτερου προμηθευτή οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ, ότι κατάφερε να εμποδίσει ηλεκτρονική εισβολή στα συστήματα της.

Επικαλούμενη τις δηλώσεις τριών αξιωματούχων που φέρονται να έχουν δει το έγγραφο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η νέα στρατηγική υιοθετεί τη θέση ότι οι διεθνείς κανόνες που διέπουν τις ένοπλες συγκρούσεις θα ισχύουν και στον κυβερνοχώρο.

Η παρουσίαση της στρατηγικής θα λειτουργούσε εξάλλου ως προειδοποίηση σε όσους σχεδιάζουν επιθέσεις κατά των δικτύων ηλεκτροδότησης, των σιδηροδρόμων, των διυλιστηρίων και άλλων κρίσιμων υποδομών.

«Αν μας κλείσετε το δίκτυο ηλεκτροδότησης, θα στείλουμε έναν πύραυλο να κατέβει από την καμινάδα σας» φέρεται να δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής επίθεσης, το υπουργείο Άμυνας θα αποφασίζει αν θα προχωρήσει σε στρατιωτικά αντίποινα με βάση την αρχή της «ισοδυναμίας», το κατά πόσο δηλαδή μια κυβερνοεπίθεση είναι συγκρίσιμη με μια στρατιωτική επιχείρηση όσον αφορά τη ζημιά.

Για να προχωρήσουν σε αντίποινα οι ΗΠΑ θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν την προέλευση της επίθεσης πέραν πάσης αμφιβολίας.

Η προέλευση των επιτιθέμενων, όμως, συνήθως είναι δύσκολο έως αδύνατο να ανακαλυφθεί σε καλά σχεδιασμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Το δικό μου σχόλιο:

Άμα δω να σηκώνονται και αμερικανικά αεροπλάνα για να βομβαρδίσουν τον Μήτσο τον χάκερ από τα Άνω Λιόσια, που θα έχει μπει στο ρουθούνι των Γιάνκηδων, ε, τότε θα μπορώ να κλείσω τα μάτια μου ήσυχος ότι τα είδα ΟΛΑ σε αυτή την ζωή!!! 
[Γιατί αν το σκεφτεί κανείς και πιο ψύχραιμα, τι θα έχει μείνει πια που να μην το έχω δει;
Τον Σημίτη τον είδα "σοσιαλιστή"...
Τον Κωστάκη Καραμανλή τον "καμάρωσα" πρωθυπουργό...
Τον Γιωργάκη Παπανδρέου "αξιώθηκα" και αυτόν να τον δω πρωθυπουργό...
Τον Πάγκαλο τον άκουσα να κατηγορεί τον λαό ότι "τα έφαγε" μαζί του!!!
Τον Παπακωνσταντίνου τον είδα να κυβερνάει μόνος του μια ολόκληρη χώρα, κατ' εξουσιοδότηση της Βουλής...
Τους Τροϊκανούς τους είδα να απαιτούν συναίνεση, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας...
Τον λαό τον είδα να κατεβαίνει μόνος του στους δρόμους, χωρίς κομματικά φλάμπουρα και πλακάτ και χωρίς να ανοίγει ρουθούνι....
Τους μισθούς μου τους είδα να περικόπτονται κι έπιασα για πρώτη φορά τον εαυτό μου να σκέφτεται σοβαρά πώς θα ήταν αν μετανάστευα κατά Αυστραλία μεριά...
Ε, τι άλλες εμπειρίες πρέπει να έχει ζήσει ένας άνθρωπος για να "φύγει" ευτυχισμένος από τον μάταιο τούτο κόσμο;]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου