Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οι κότες...

Το δημοσίευμα (από το www.in.gr - 1-10-2012)

"Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει - μετά από πιέσεις της τρόικας- την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης, καθώς σύμφωνα με το θεώρημα εκείνων που προτείνουν το νέο αυτό φόρο, οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.

Η «ιδέα» βασίζεται σε έκθεση της Κομισιόν που θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση".

Το δικό μου σχόλιο

Και με το αυτοκίνητο που έχω αγοράσει έχω οικονομικό όφελος, διότι όταν το χρησιμοποιώ, δεν πληρώνω εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς... Να λοιπόν μια καλή ευκαιρία να μου επιβάλει το κράτος "φόρο ιδιόχρησης αυτοκινήτου", για να αντισταθμίσει το τεκμαρτό όφελος που προκύπτει υπέρ της αφεντομουτσουνάρας μου από τη μη χρήση μετρό, λεωφορείων κλπ!

Και μια και η πατρίδα έχει ανάγκες, να πω κι άλλες ιδέες στους φωστήρες της τρόικας και του υπουργείου οικονομικών, προκειμένου να μηδενίσουν μια και καλή τα ελλείμματα:
1) Να επιβληθεί "φόρος μουσικής ιδιόχρησης": Όσοι ακούνε μουσική στο σπίτι και γλυτώνουν (τα καθάρματα!) τις σχετικές δαπάνες από καφετέριες και μπαρ, να πληρώνουν και μάλιστα αδρά!
2) Να επιβληθεί "φόρος γαστριμαργικής κατ' οίκον απόλαυσης" για όσους τολμούν να τρώνε στο σπίτι τους και όχι σε εστιατόρια και ταχυφαγεία!
3) Να επιβληθεί "φόρος ελεύθερης αναπνοής" για όλους εκείνους τους αχρείους που αντί να αγοράζουν φιάλες οξυγόνου, τολμούν να αναπνέουν ελεύθερα τον ατμοσφαιρικό αέρα, έχοντας ως εκ τούτου τεράστιο οικονομικό όφελος!
4) Να επιβληθεί "φόρος άσκησης συζυγικών/συντροφικών καθηκόντων"! Ξέρεις τι είναι να σου επιτρέπει κοτζάμ κράτος να φυστικώνεις τη γυναίκα/σύντροφο σου, αντί να σου επιβάλει να ξεχαρμανιάζεις με επί χρήμασι εκδιδόμενες κυρίες, οι οποίες και ΦΠΑ θα αποδώσουν και την οικονομία θα τονώσουν με τα λεφτά που θα τους δώσει ο λαουτζίκος;;;
5) Να επιβληθεί ΦΚΕΣ (φόρος καμακώματος ερωτικών συντρόφων), ΦΕΧΙΚΚ (φόρος ελεύθερης χρήσης ιδιωτικών κρεβατιών & καναπέδων), ΦΚΨ (φόρος κυνηγίου & ψαρέματος), ΦΕΚ (φόρος ελεύθερης κολύμβησης), ΦΕΠΣΤΡ (φόρος ελεύθερης πρόσβασης σε τηλεοράσεις & ραδιόφωνα) κ.ο.κ.! Όρεξη και φαντασία να υπάρχει βρε και από αφορμές για είσπραξη φόρων θα μας βρει η πολυαγαπημένη μας τρόικα τόσες που θα φάνε κι οι κότες! Αν θα εξακολουθήσουμε να τρώμε κι εμείς, ΔΕΝ μπορώ να στο πω μετά βεβαιότητας, αλλά για τις κότες το κόβω το κεφάλι μου σου λέω!!!

1 σχόλιο:

  1. Οχι, το περίμενες να έχουν τόση φαντασία οι τεχνοκράτες δυτικοί, όχι πες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή